Persijilan 5S oleh MAMPU

PETIKAN EMAIL DARI KETUA 5S CKE;

From: Saffiah Sulaiman
Sent: Wednesday, August 17, 2011 2:15 PM
To: Semua Warga UPIKE
Subject: Persijilan 5S oleh MAMPU

Salam dan selamat sejahtera

Semua zon akan diaudit tanpa pengecualian, oleh itu saya mengharapkan semua ahli Zon UPIKE dapat beri kerjasama dan melaksanakan cadangan penambaikan yang dikeluarkan auditor. Sehingga kini hanya Kumpulan Stabilizer sahaja yang melaksanakan 5S.

Perlaksanaan 5S telah dilakukan bersungguh-sungguh d kebanyakan zon di Mid Valley. Mana-mana zon yang gagal akan menyebabkan CKE tidak akan mendapat sijil 5S. Peratus markah yang diperlukan ialah 80% ke atas.

Oleh itu, semua ketua kumpulan tolong pastikan semua teguran audit telah dilaksanakan. Kumpulan Ceria, Theta dan Transformer sila lihat kawasan masing-masing dan ambil tindakan sewajarnya. Semua kerja tersebut sepatutnya selesai pada 22 Ogos 2011. Jangka Audit MAMPU di Cheras bermula pukul 10.00 pagi 23 Ogos 2011.

MAMPU akan membuat ujian pencarian fail (tempoh kurang 30 saat). Ujian ini diberikan pada mereka yang tidak terlibat dalam penjagaan fail atau dokumen. Pastikan semua susunan fail dan senarai adalah betul.

Semasa audit semua dikehendaki memakai tag nama dan lencana 5S. Pastikan keadaan semua ruang dalam keadaan kemas terutama ruang kerja sekiranya tiada semasa audit MAMPU.

Sekian, untuk makluman dan tindakan.

Saffiah Sulaiman

1 Response to “Persijilan 5S oleh MAMPU”Ulasan :-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Blog Stats

  • 81,866 hits

RSS CUEPACS

  • LEBIH 71,000 PENJAWAT AWAM BERSARA AWAL ANTARA FAKTOR KESIHATAN December 8, 2016
    Bernama8/12/2012 Datuk Seri S.K Devamany - gambar failKUALA LUMPUR, 8 Dis (Bernama) -- Permohonan 71,700 penjawat awam untuk bersara awal diluluskan dari 2006 sehingga kini, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri S.K Devamany.Devamany berkata antara faktor penjawat awam memilih bersara awal disebabkan masalah kesihatan selain menceburi b […]

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 10 other followers