Karnival Kerja Raya 2011

Kuala Lumpur – Kementerian Kerja Raya (KKR) telah menganjurkan Karnival Kerja Raya pada 25 Jun 2011 di Pusat Konvensyen CIDB. Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya, YB. Dato’ Shaziman Bin Abu Mansor.

Acara kemuncak Karnival KKR adalah Sajian 1 Malaysia yang menyediakan seribu (1,000) jenis sajian yang terdiri dan pelbagai jenis masakan kaum utama di Malaysia iaitu masakan Melayu, Cina, India dan lain-lain. Keunikan sajian 1Malaysia ini adalah sumbangan dan kerjasama dari semua warga KKR dalam menyediakan jenis juadah berkenaan.

YB. Menteri Kerja Raya telah menerima sijil pengiktirafan dari wakil Malaysia “Book Of Records” yang mengiktiraf Sajian 1Malaysia sebagai sajian terbanyak di Malaysia.

Pelbagai program diaturkan dari pagi sehingga tengahari yang dapat sambutan lebih 3,000 orang warga kementerian, agensi seperti Jabatan Kerja Raya Malaysia, Lembaga Lebuhraya Malaysia, Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia, dan syarikat-syarikat Konsesi. Program ini diadakan bersempena Sambutan 60 tahun penubuhan KKR. – Berita Sumber KKR

This slideshow requires JavaScript.

– Gambar Ihsan dari Ahmad Zaki

Advertisements

0 Responses to “Karnival Kerja Raya 2011”  1. Leave a Comment

Ulasan :-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Blog Stats

  • 84,758 hits

RSS CUEPACS

  • SOKONG WUJUD PENGKALAN DATA PINJAMAN April 18, 2017
    Utusan Malaysia18/4/2017 JERANTUT 18 April - Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa) mengalu-alukan cadangan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) untuk mewujudkan pangkalan data berpusat bagi menapis semua jenis permohonan pinjaman oleh penjawat awam.Presidennya, Datuk Abdul Fattah Abdullah berkata, cadangan be […]

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 10 other followers