MRR2 kini di bawah pengurusan JKR

Pengurusan Jalan Lingkaran Tengah Dua (MRR2) sejauh 45.3 kilometer (km) yang sebelum ini dibahagikan kepada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Jabatan Kerja Raya (JKR), sudah diambil alih sepenuhnya JKR, bulan lalu.

Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor, berkata keputusan itu dicapai dalam mesyuarat Kabinet pada 19 Januari lalu yang meluluskan JKR mengambil alih pengurusan dan penyelenggaraan MRR2 dari DBKL.

Katanya, keputusan Kabinet itu akan memudahkan JKR mengurus dan menyelenggara MRR2 kerana sebelum ini ada segmen tertentu di bawah bidang kuasa DBKL sehingga menyukarkan usaha menyelenggara segmen tertentu pada jalan berkenaan.
“Sebelum ini ada pengguna mengadu kepada JKR memaklumkan ada segmen MRR2 yang bermasalah tetapi setelah disiasat, segmen itu berada di bawah bidang kuasa DBKL… begitu juga sebaliknya.

“Selepas ini jika wujud masalah atau kerosakan pada MRR2, pengguna boleh membuat aduan terus ke JKR supaya tindakan susulan boleh diambil kerana jalan itu kini di bawah bidang kuasa JKR sepenuhnya,” katanya pada sidang media selepas melawat MRR2.

Baca Lagi di sumber berita ;

->klik kanan mouse, kemudian ‘Open Link in New Tab‘.

Advertisements

0 Responses to “MRR2 kini di bawah pengurusan JKR”  1. Leave a Comment

Ulasan :-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Blog Stats

  • 86,131 hits

RSS CUEPACS

  • CUEPACS MOHON KENAIKAN 3 PERATUS GAJI ASAS PENJAWAT AWAM June 21, 2017
    Malaisiakini21'6'2017Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) memohon kerajaan agar mempertimbangkan kenaikan gaji asas penjawat awam sebanyak tiga peratus dalam Bajet 2018.Presidennya Datuk Azih Muda berkata jika diluluskan, kenaikan itu akan membantu meringankan beban 62,000 penjawat awam dalam kategori B40 yang berdepan […]

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 10 other followers