PROGRAM JALAN KAKI AMAL

Putrajaya : usaha murni restoren makanan segera terkemuka mengadakan program Jalan kaki Amal bagi membasmi kebuluran di seluruh dunia mendapat sambutan lebih 6,000 peserta yang prihatin dengan keadaan itu.

Penganjuran program kali keempat itu adalah sebahagian usaha yang berjaya mengumpulkan lebih RM1.5 juta iaitu melalui sumbangan kewangan yang diperolehi dari pelbagai aktiviti syarikat tersebut.

Sebahagian wang yang dikumpulkan pada tahun ini akan disalurkan ke seluruh dunia terutamanya di kawasan teruk dilanda kebuluran seperti Afrika, Asia dan Amerika Latin, manakala sebahagian pula diagihkan kepada badan kebajikan tempatan.

Turut hadir merasmikan program berkenaan, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Saudara Ahmad Zaki ketika menyertai Program Jalan Kaki Amal di Putrajaya - Gambar di dalam Akhbar Berita Harian

Warga UPSE berbangga kerana salah seorang kakitangan turut terlibat di dalam aktiviti kebajikan ini, iaitu saudara Ahmad Zaki Sulaiman.

Beliau berkata, aktiviti ini berupaya memberikan ingatan kepada semua rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa, budaya dan latar belakang menunjukkan keprihatinan untuk sama-sama berganding bahu membantu golongan yang tidak bernasib baik.

– Dipetik Sumber Berita Harian

Advertisements

0 Responses to “PROGRAM JALAN KAKI AMAL”  1. Leave a Comment

Ulasan :-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Blog Stats

  • 84,758 hits

RSS CUEPACS

  • SOKONG WUJUD PENGKALAN DATA PINJAMAN April 18, 2017
    Utusan Malaysia18/4/2017 JERANTUT 18 April - Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa) mengalu-alukan cadangan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) untuk mewujudkan pangkalan data berpusat bagi menapis semua jenis permohonan pinjaman oleh penjawat awam.Presidennya, Datuk Abdul Fattah Abdullah berkata, cadangan be […]

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 10 other followers